Over ons

Why

Wij geloven er in dat we met Yookr in staat zijn om het leven van ondernemers gemakkelijker te maken

Why-simon-sinekDoor eenvoud, openheid en veiligheid te integreren in onze visie en oplossing, zijn we in staat om samen met onze partners en klanten een eerlijk eco-systeem te bouwen dat meerwaarde biedt voor iedereen.


Wie zijn wij

Ieder van de Co-founders heeft zijn eigen innerlijke drive om van Yookr een succes te maken. 
 

John van Helden - DURF te delen

John van HeldenIk geloof in een wereld waarin je door te delen samen beter ,slimmer, innovatiever en begripvoller wordt voor elkaar. DURF je te delen dan spreek je vertrouwen in elkaar uit. Op deze manier kunnen we het aantal regels sterk verminderen

How: Door Yookr wordt het gemakkelijk om data open en vanuit vertrouwen te delen met elkaar waardoor bedrijfsprocessen innovatiever en slimmer worden.

What: Visionair, leider, uitdager,

 

 

 

Marcel Steegh - Alles draait om beweging

Marcel SteeghOpgegroeid in een tuindersgezin tussen de tomaten en de schapen. Afgestudeerd op professionele audio, video & domotica in Eindhoven. Na een jaar of 10 in deze branche te hebben gewerkt, rolde ik in Telecomland. Ik kreeg de kans mee te gaan ondernemen in een markt die flink aan het veranderen was. Aanpassen van organisatie, mensen & technieken waren nodig om te overleven en in een kleine 10 jaar vond er binnen dit bedrijf een transitie plaats van apparatuur op locatie naar diensten uit de cloud, van eenmalige facturen naar maandelijkse inkomsten, van productgerichte verkoop naar oplossingsgericht advies, van klant leverancier relatie naar partnership!

Toen ik in 2014 de kans kreeg mijn belang te verkopen, kwam de vraag wat nu?

Ik keek terug en realiseerde me dat ik energie krijg van beweging! Mensen, techniek, sectoren, organisaties, niets blijft hetzelfde, alleen de verandering is blijvend. Daarna vooruitkijkend zag ik kansen op het gebied van IoT en (big) data analytics. Van de gedachte dat deze innovatieve technieken, in alle sectoren voor beweging gaat zorgen werd ik blij.

Toen ik begin 2016 van het Yookr initiatief hoorde, was het voor mij gelijk duidelijk dat ik hier een rol in wilde spelen! Ik nodig jullie dan ook van harte uit met ons mee te bewegen. Mee op de stroming, die Yookr heet!

 

John Geurts – "If you don't stand on the edge, you are taking too much space"

John GeurtsGeschoold als bedrijfseconoom ben ik een carrière gestart in diverse financiële functies bij diverse ondernemingen. Tijdens de vorige grote crisis in de jaren tachtig begonnen bij het grote Philips. Snel heb ik mijn kennis verbreed in ICT, Marketing/ Verkoop en waardering van ondernemingen. Ervaring opgedaan bij grote multinationals en familiebedrijven. Gewerkt en (gedeeltelijk) gewoond in het buitenland en van algemeen management naar ondernemer gegroeid. Waar ik snel achter kwam dat ik het beste gedij bij familiebedrijven en het (grotere) MKB waar nog een ondernemende cultuur heerst met focus op continuïteit en groei.

Als ondernemer ervaar ik dagelijks de uitdagingen om als onderneming relevant te blijven. De meeste uitdagingen en ook mogelijkheden komen nu, wat 2 decennia gelden serieus is begonnen, uit de toenemende digitalisering. Om deze kansen te pakken, om relevant te blijven is het noodzaak als ondernemer om snel en boud deze digitale veranderingen in de eigen business te integreren. Als bedrijfseconoom hou ik van cijfers en feiten. Bovenstaande is niet alleen een mening maar ook feitelijk bewezen. Vooral voor de ‘dinosaurussen uit de pre-digitale tijdperk’ onder ons kan (te lang) wachten fataal zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat juist de huidige stortvloed aan digitale (disruptieve) ontwikkelingen een enorme kans bieden voor verdere groei voor juist de familie- en MKB-bedrijven. Ik weet en merk ook dat het als ondernemer van een dergelijke onderneming een enorme inspanning is om naast de dagelijkse zaken een gedetailleerd en uitgesproken oog te hebben hoe deze mogelijkheden om te zetten in kansen voor de eigen onderneming.

De inzichten, tools, infrastructuren en kennis zijn nu ook beschikbaar voor het MKB en niet alleen voor de ‘Corporates’. Alleen ontbreekt het vaak aan het weten waar de deze mosterd staat en hoe te beginnen! De traditionele dienstverleners weten het ook niet en springen dan maar op de hypes van het moment.

Met Yookr kan ik mijn passie concreet maken om het MKB en de Familiebedrijven ook mogelijk te maken deze kansen van de toenemende digitalisering te pakken. Van product georiënteerd naar klant georiënteerd wordt daar nu data georiënteerd aan het ondernemen toegevoegd. Maar het gaat sneller, veel sneller en dat vraagt moed (=ondernemen) om boud te reageren dus ik daag u uit om met Yookr samen “standing on the edge” de mogelijkheden van nu en de toekomst te gaan benutten.

 

Martin Aarts - Innoveren met snelheid en kracht

Martin AartsAls ondernemer in de IT branche was ik me al snel bewust van de veranderingen die de markt doormaakte. De kennis van servers en werkstations diende heel snel te veranderen naar kennis van Cloud diensten. IT dienstverleners werden meer en meer een makelaar van Cloud diensten met als werkgebied het integreren van deze diensten.

Het mooie hiervan was dat je sneller de toegevoegde waarde kon bieden aan de business processen van je klanten. Dit maakte me enthousiast, want het was duidelijk dat je waarde moet toevoegen voor je klanten en niet enkel als een soort verzekering zorgen dat het blijft draaien.

Dit enthousiasme maakte dat ik overtuigd was dat we als bedrijf sneller moesten veranderen om mee toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten. Dat veranderen ging me niet snel genoeg, het bleek ook hier weer dat het moeilijk is om mensen te veranderen. Eigenlijk was ik daardoor gedwongen om op halve kracht te werken en dat is niets voor mij. Daarom uiteindelijk zelf de stap gezet om te stoppen met het goedlopende IT bedrijf waar ik mede-eigenaar van was en me gaan richten op een nieuwe uitdaging. De uitdaging moest liggen in een nieuw gebied waarmee we in staat zouden zijn om MKB bedrijven vooruit te helpen. Dat was de start van Yookr, waar we samen met alle co-founders in staat zijn geweest om onze passie tot uiting te brengen.

Yookr zorgt er voor dat MKB bedrijven met de snelheid en kracht kunnen innoveren die voorheen enkel aan grote bedrijven was voorbehouden. En dit tegen lagere kosten en minder overhead, dat gaat zorgen voor enorme verschuivingen in de markt ten gunste van MKB bedrijven.